ISHLAB CHIQARISHDA MEHNAT SANITARIYASI VA GIGIYENASI - Nematjonova Mohina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ishlab chiqarish muhitida mehnat sanitariyasi va gigiyenasining xodimlar salomatligi, mehnat unumdorligi hamda ishlab chiqarish xavfsizligiga ta’siri IMRAD metodologiyasi asosida keng yoritilgan. Tadqiqot davomida ishlab chiqarish jarayonida uchraydigan fizik, kimyoviy va biologik zararli omillar, ularning inson organizmiga ta’siri, shuningdek, sanitariya- gigiyenik me’yorlarga rioya etishning ahamiyati tahlil qilindi. Olingan natijalar mehnat sanitariyasi va gigiyenasini to‘g‘ri tashkil etish kasb kasalliklari va baxtsiz hodisalar sonini kamaytirishini ko‘rsatadi.