O‘SMIRLIK DAVRINING MUHIM PSIXOLOGIK JIHATLARI - Utepbergenov Nazlıgul Batırbaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘smirlik davrining muhim psixologik jihatlari, mazkur davrda shaxs rivojida yuz beradigan ichki va tashqi o‘zgarishlar, emotsional holatlarning beqarorligi, o‘z-o‘zini anglash jarayoni hamda ijtimoiy munosabatlarning shakllanishi tahlil qilinadi. O‘smirlik davri inson hayotidagi eng murakkab va mas’uliyatli bosqichlardan biri bo‘lib, bu davrda psixologik yondashuvlarning to‘g‘ri tashkil etilishi sog‘lom shaxs kamolotida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada o‘smirlarning xulq-atvori, mustaqillikka intilishi, tengdoshlar ta’siri va kattalar bilan munosabatlarida uchraydigan psixologik muammolar ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.