MASALA YECHISH ORQALI O‘QUVCHILARDA MANTIQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Kushokova Asal Raxmanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur ilmiy maqolada matematika darslarida masala yechish jarayonining o‘quvchilarda mantiqiy tafakkurni shakllantirish va rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida mantiqiy tafakkur tushunchasining mohiyati, masala yechish jarayonining bosqichlari hamda masalalarning turlari tahlil qilindi. Shuningdek, muammoli, mantiqiy va hayotiy masalalar asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilarning tahlil qilish, taqqoslash va xulosa chiqarish ko‘nikmalariga ta’siri asoslab berildi. Maqolada masala yechish orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishga qaratilgan samarali metod va usullar tavsiya etilgan.