QO‘G‘IRCHOQ BILAN ISHLASH JARAYONIDA AKTYORNING ICHKI KECHINMALARI VA SAHNAVIY ISHONCHLILIK MUAMMOSI - Madaminov Otabek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qo‘g‘irchoq bilan ishlash jarayonida aktyorning ichki kechinmalari va sahnaviy ishonchlilik masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda aktyorning psixologik holati, emotsional barqarorligi va sahnada qo‘g‘irchoq orqali obrazni jonlantirishdagi ichki jarayonlar o‘rganiladi. Shuningdek, sahnaviy ishonchlilikni ta’minlash uchun aktyorning ichki kechinmalarini boshqarish, o‘z his-tuyg‘ularini uyg‘unlashtirish va qo‘g‘irchoq harakatlari bilan muvofiqlashtirish muhimligi ko‘rsatib beriladi. Maqolada ushbu jarayonning sahnadagi obraz sifatiga va tomoshabin bilan emotsional muloqotga ta’siri pedagogik va amaliy jihatdan asoslab beriladi.