RAQAMLI SOLIQ MAʼMURCHILIGI ORQALI YASHIRIN IQTISODIYOTNI BARTARAF ETISHDA SOLIQQA TORTISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Aripova Gulmira Imindjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqola raqamli soliq ma’murchiligi orqali yashirin iqtisodiyotni bartaraf etishda soliqqa tortish metodologiyasini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Ishda raqamli texnologiyalardan foydalangan holda soliq tizimining samaradorligini oshirish, soliq to‘lovchilarning faoliyatini shaffoflashtirish va norasmiy iqtisodiy faoliyatni aniqlash yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, elektron nazorat tizimlari, raqamli hisobotlar va avtomatlashtirilgan monitoring mexanizmlari asosida soliqqa tortish metodologiyasini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan.