IBN SINO MEROSIDA KOMIL INSON G‘OYASI VA YOSHLAR AXLOQIY- ESTETIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI - Xalilova Shaxlo Abdurashitovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Sharq uyg‘onish davrining buyuk namoyandasi Abu Ali ibn Sinoning falsafiy qarashlarida asosiy o‘rin tutuvchi komil inson konsepsiyasi ilmiy tahlil etiladi. Tadqiqotda ushbu konsepsiyaning yoshlar axloqiy- estetik madaniyatini shakllantirishdagi nazariy va amaliy ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, zamonaviy globallashuv sharoitida yoshlar tarbiyasida yuzaga kelayotgan muammolar Ibn Sino ta’limoti asosida baholanib, ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab beriladi.