MUZEYLARNING TURIZM SOHASIDAGI ROLI VA BOSHQARUV TIZIMI ORQALI VILOYATLARDA MADANIYAT MARKAZLARINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI - Sultanova Sevara Akmal qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada muzeylarning turizm sohasidagi roli va ularning boshqaruv tizimi orqali viloyatlardagi madaniyat markazlarini rivojlantirish strategiyalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada muzeylar nafaqat tarixiy va madaniy merosni saqlash vositasi sifatida, balki hududiy iqtisodiyot va turizmni rivojlantirishdagi samarali instrument sifatida ham ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada muzeylarni boshqarishning zamonaviy tizimlari, turizm bilan integratsiyasi, hududiy madaniy markazlarni shakllantirish va rivojlantirishdagi strategik yondashuvlar tahlil qilinadi