MASOFAVIY TA’LIM JARAYONIDA TALABALAR BILIMINI BAHOLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH IMKONIYATLARI - E'lov Ziyodulla Sattorivich; Irmatov Aziz Alisher o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Masofaviy ta’limning jadal rivojlanishi va ta’lim jarayonining raqamli platformalarga o’tishi bilan talabalar bilimini baholash usullari dolzarb masala sifatida namoyon bo‘lmoqda. An’anaviy baholash usullari masofaviy ta’lim kontekstida to‘liq samarali bo‘lmasligi, baholashning ob’ektivligini va o‘quvchilar motivatsiyasini oshirishga to‘sqinlik qilishi mumkin. Shu sababli maqolada masofaviy ta’lim jarayonida talabalar bilimini baholashning zamonaviy yondashuvlari, innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari va baholashning sifatini oshirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada avtomatlashtirilgan test tizimlari, interaktiv vazifalar, portfelyo baholash va elektron monitoring kabi metodlar misol sifatida keltiriladi. Mazkur yondashuvlar ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, talabalarni faol ishtirok etishga rag‘batlantirish va baholash jarayonini shaffof qilishga xizmat qiladi.