YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINING OLDINI OLISHDA TURMUSH TARZINING AHAMIYATI - Rajabova Muqaddas Maxsud qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yurak-qon tomir kasalliklarining kelib chiqish sabablari va ularning oldini olishda sog‘lom turmush tarzining tutgan o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Xususan, noto‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollikning yetishmasligi, zararli odatlar, stress va psixoemotsional holatlarning yurak-qon tomir tizimiga ta’siri yoritilgan. Maqolada kasalliklarning oldini olishda profilaktik choralar, sog‘lom hayot tamoyillariga rioya qilish va aholining tibbiy madaniyatini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.