YOG‘OCH O‘YMAKORLIKDA QO‘LLANILADIGAN ASOSIY NAQSH TURLARI VA USLUBLARI - Xusnutdinova Fazilat Abdumananovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada yog‘och o‘ymakorlik san’atida qo‘llaniladigan asosiy naqsh turlari, ularning kelib chiqishi, badiiy-estetik xususiyatlari hamda amaliy qo‘llanish uslublari tahlil qilinadi. O‘zbek milliy yog‘och o‘ymakorligi misolida geometrik, islimiy va girih naqshlarning shakllanish jarayoni, ramziy ma’nolari va zamonaviy dizayndagi ahamiyati yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari milliy hunarmandchilikni saqlash va rivojlantirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.