KASBIY TA’LIM MUASSASALARIDA “BIZNES ASOSLARI” FANINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYALARI - Matkarimova Zuxraxon Mahamadtillayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasbiy ta’lim muassasalarida “Biznes asoslari” fanini o‘qitishda interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatdiki, keys-stadi, biznes o‘yinlar, loyiha ishlari va guruhli muhokama kabi metodlar o‘quvchilarning iqtisodiy tafakkuri, qaror qabul qilish qobiliyati va amaliy kompetensiyalarini sezilarli darajada oshiradi. Interfaol metodlar orqali olingan bilimlar uzoq muddatli va real hayotda qo‘llanishi mumkin. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, interfaol yondashuvlar talabalarni faol, mustaqil va tashabbuskor qilishda samarali vosita hisoblanadi.