INNOVATSION AGROTEKHNOLOGIYALAR ASOSIDA YER DEGRADATSIYASINI KAMAYTIRISHNING IQTISODIY JIHATLARI - Xalimova Mashxura Xakimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada innovatsion agrotekhnologiyalar asosida yer degradatsiyasini kamaytirishning iqtisodiy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda zamonaviy agrotexnik usullar, raqamli texnologiyalar, resurs tejamkor texnologiyalar hamda ekologik barqaror ishlab chiqarish tizimlarining qishloq xo‘jaligida qo‘llanilishi natijasida yer unumdorligini saqlash va oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yer degradatsiyasining oldini olish orqali ishlab chiqarish xarajatlarini qisqartirish, hosildorlikni oshirish va qishloq xo‘jaligi subyektlarining iqtisodiy samaradorligini ta’minlash yo‘llari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari innovatsion agrotekhnologiyalarni joriy etish yer resurslaridan oqilona foydalanish hamda barqaror qishloq xo‘jaligi rivojiga xizmat qilishini ko‘rsatadi.