INGLIZ TILINI O`RGANISHDA GAMIFIKATSIYANING O`RNI VA KO`NIKMALARI - Zafarova Nilufar Zafar qizi; Isaqulova Baxtigul Xoʻjamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitishda gamifikatsiya elementlarining ahamiyati, ularning o‘quvchilarning motivatsiyasiga, faolligiga va til ko‘nikmalarini rivojlantirishga ta’siri ilmiy asosda o‘rganiladi. Tadqiqot davomida so‘rovnomalar, intervyular, eksperimentlar o‘tkazilib, nazorat va tajriba guruhlaridagi talabalar ishtirokida statistik tahlil amalga oshirildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, gamifikatsiya darslarni qiziqarli qiladi, tilni o‘rganish jarayonida faollikni oshiradi va talabalarning ingliz tilidagi nutqiy ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishga xizmat qiladi.