INTERFAOL METODLAR ASOSIDA MUSTAQIL O‘RGANISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Kubayeva Maxbuba Raxmatullaeyvna (TADQIQOTLAR, 2026)
Interfaol metodlar orqali o‘quvchilarning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirish zamonaviy ta’limning ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bugungi axborotlashgan jamiyat sharoitida bilim hajmining keskin ortib borishi o‘quvchilardan faqat tayyor bilimni o‘zlashtirishni emas, balki uni mustaqil ravishda izlab topish, tahlil qilish va amaliyotda qo‘llash kompetensiyasini ham talab etadi. Shu sababli ta’lim jarayonida interfaol metodlardan foydalanish o‘quvchini passiv tinglovchidan faol ishtirokchiga aylantiradi, uning mustaqil fikrlash, izlanish va o‘z bilimini boshqarish qobiliyatini rivojlantiradi. Interfaol metodlar o‘quvchilarning dars jarayonidagi faolligini oshiradi, o‘qishga qiziqishini kuchaytiradi va ta’lim samaradorligini ta’minlaydi.