INTERFAOL METODLAR ORQALI O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL O‘RGANISH KO‘NIKMALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Kubayeva Maxbuba Raxmatullaeyvna (TADQIQOTLAR, 2026)
Interfaol metodlar orqali o‘quvchilarning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini takomillashtirish zamonaviy ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Globallashuv, raqamli texnologiyalar va axborot oqimining keskin ortishi sharoitida ta’lim jarayoni faqat tayyor bilimlarni berishga emas, balki o‘quvchini mustaqil fikrlashga, izlanishga, tahlil qilishga va o‘z bilimini mustaqil ravishda boyitishga yo‘naltirilishi zarur. Shu nuqtai nazardan interfaol metodlar o‘quvchilarning ta’lim jarayonidagi faolligini oshiradi, ularni bilim olishning faol subyektiga aylantiradi hamda mustaqil o‘rganish kompetensiyalarini shakllantirishga xizmat qiladi.