MARKAZIY OSIYO MAMLAKATLARIDA SUN’IY INTELLEKT VA SIYOSIY INSTITUTLAR MODERNIZATSIYASI - Abdulxamidov Abdulxamid Abdulnosir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarida sun’iy intellekt texnologiyalarining joriy etilishi va ularning siyosiy institutlar modernizatsiyasiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli davlat boshqaruvi, elektron hukumat tizimlari, ma’lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish mexanizmlari hamda davlat institutlarining ochiqlik va samaradorlik darajasining oshishi masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, mintaqa mamlakatlarida sun’iy intellektdan foydalanishning institutsional imkoniyatlari va mavjud cheklovlari qiyosiy tahlil asosida baholanadi.