MAXSUS FANLARNI O’QITISHDA (TIKUVCHILIK FANI) DA SUN’IY INTELEKTLARDAN FOYDALANISH - Amalova Aziza Zarifjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada maxsus fanlarni, xususan tikuvchilik fanini o‘qitish jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalar, ayniqsa sun’iy intellekt asosidagi vositalar o‘quvchilarning kasbiy bilim va ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada sun’iy intellekt yordamida individual ta’lim yo‘nalishlarini yaratish, virtual modellashtirish, avtomatlashtirilgan dizayn (CAD) tizimlari, aqlli o‘quv platformalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, tikuvchilik fanini o‘qitishda sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim sifati, o‘quvchilarning mustaqil ishlash ko‘nikmalari va ijodiy tafakkurini rivojlantirishga ta’siri ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari maxsus fanlarni o‘qitishda sun’iy intellektdan foydalanish ta’lim samaradorligini oshirishini va mehnat bozorida raqobatbardosh mutaxassislar tayyorlashga xizmat qilishini asoslaydi.