QIYIN MATEMATIK MAVZULARNI BOSQICHMA-BOSQICH TUSHUNTIRISH TEXNOLOGIYASI - Kdirbaeva Jadira Esentaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada texnikumlarda matematika fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilar uchun murakkab bo‘lgan mavzularni bosqichma- bosqich tushuntirish texnologiyasining mazmuni, didaktik asoslari va pedagogik samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda qiyin matematik tushunchalarni soddalashtirish, vizual vositalar yordamida tushuntirish, namunaviy va mustaqil masalalar orqali mustahkamlash usullari tahlil qilingan. Mazkur texnologiya o‘quvchilarning matematik savodxonligini oshirish, mantiqiy fikrlash va mustaqil ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.