MATEMATIK MASALALARNI MANTIQIY TAFAKKUR ORQALI O‘RGATISH TEXNOLOGIYASI - Xojametova Mexriban Nazarbaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada matematik masalalarni mantiqiy tafakkur orqali o‘rgatish texnologiyasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida matematika darslarida mantiqiy operatsiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Texnikum sharoitida mazkur texnologiyani qo‘llashning metodik xususiyatlari, bosqichlari va pedagogik samaradorligi tahlil qilingan.