ICHKI YONUV DVIGATELINING TUZILISHI VA ISHLASH JARAYONINI O‘RGATISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Nurmanov Jaxongir Begmuratovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada ichki yonuv dvigatelining tuzilishi va ishlash jarayonini o‘rgatishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda interaktiv metodlar, 3D modellar, simulyatorlar va axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli ko‘rsatildi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar va dual ta’lim elementlarini qo‘llash o‘quvchilarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, texnik tafakkurini rivojlantirish hamda kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishga xizmat qilishi ta’kidlandi. Maqola texnikum sharoitida dvigatelni o‘qitish jarayonini modernizatsiya qilish va samarali pedagogik metodlarni joriy etish imkoniyatlarini yoritadi.