KATTA HAJMDAGI MA’LUMOTLARNI BOSHQARISHDA VEB SAYTNING O’RNI TAHLILI - Aslonov Qodir Ziyodullayevich; Komilov Mirshod Tangriberganovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada katta hajmdagi ma’lumotlarni (Big Data) boshqarishda veb-saytlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli muhitda ma’lumotlar oqimi keskin ortib borayotgan bir sharoitda veb-saytlar ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash, qayta ishlash va foydalanuvchilarga taqdim etishning samarali vositasi sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tahlil natijalariga ko‘ra, to‘g‘ri loyihalashtirilgan va optimallashtirilgan veb-saytlar tashkilotlarda axborotni boshqarish samaradorligini oshirish, qaror qabul qilish jarayonini tezlashtirish hamda ma’lumotlar xavfsizligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.