TA’LIM VA EKOLOGIYA: BARQAROR KELAJAK ASOSI - Raxmonova Shirin Nozim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim va ekologiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, zamonaviy jamiyatda ekologik muammolarning kuchayib borayotgani hamda ekologik ta’limning ahamiyati yoritiladi. Ta’lim tizimi orqali yoshlarda tabiatga mas’uliyatli munosabatni shakllantirish, atrof-muhitni muhofaza qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish zarurligi asoslab beriladi. Shuningdek, ekologik madaniyatni oshirish jamiyat barqaror rivojlanishining muhim omili ekani ta’kidlanadi.