GLOBALIZATSIYA VA UNING INSON RESURSLARINI BOSHQARISHGA TA’SIRI - Xolmurzayeva Sarvinoz; Vaydullayev Alisher; Xayrullayeva Muborak (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining zamonaviy korxonalarda inson resurslarini boshqarish (HRM) tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda madaniy xilma-xillik, masofaviy ishchi kuchi va xalqaro iste’dodlarni boshqarishning afzalliklari hamda muammolari yoritilgan. Shuningdek, maqolada global raqobatbardoshlikni oshirishda HR strategiyalarining o‘rni amaliy misollar bilan tushuntirilgan.