YOSHLAR O‘RTASIDA JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISH - Baxtiyorov Nurmuhammad Temur o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada yoshlar o‘rtasida jinoyatchilikning kelib chiqish sabablari, unga ta’sir etuvchi ijtimoiy, psixologik va iqtisodiy omillar hamda jinoyatchilikning oldini olish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim muassasalari, oila va jamiyatning bu boradagi o‘rni yoritib beriladi. Maqola litsey o‘quvchilari uchun sodda va tushunarli ilmiy-uslubda bayon etilgan.