XITOYDA IQTISODIY MODERNIZATSIYA BOZOR IQTISODIYOTIGA OʻTISH - ERKINOVA ZUXRAXON VOXIDJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur ishda Xitoyda iqtisodiy modernizatsiya jarayonining shakllanishi, bosqichlari va o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda markazlashgan reja iqtisodiyotidan bozor iqtisodiyoti elementlariga bosqichma-bosqich o‘tish jarayoni, davlatning iqtisodiyotdagi yetakchi roli, islohotlarning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri hamda “Xitoy modeli”ning asosiy xususiyatlari yoritib beriladi. Shuningdek, ochiq iqtisodiyot siyosati, xorijiy investitsiyalarni jalb etish, sanoat va qishloq xo‘jaligidagi islohotlar hamda ularning mamlakat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi.