O‘SMIRLIK DAVRIDA PSIXOLOGIK O‘ZGARISHLAR - Nishonova Muhlisa Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlik davrida yuz beradigan psixologik o‘zgarishlar, ularning sabablari va shaxs rivojiga ta’siri yoritiladi. O‘smirlik davri inson hayotidagi murakkab, lekin muhim bosqichlardan biri bo‘lib, bu davrda hissiy holat, tafakkur, xulq-atvor va ijtimoiy munosabatlarda sezilarli o‘zgarishlar kuzatiladi. Maqolada o‘smirlarning o‘zini anglash jarayoni, mustaqillikka intilishi, emotsional beqarorlik hamda tengdoshlar bilan munosabatlarning shakllanishi haqida umumiy tushunchalar beriladi.