YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINING RIVOJLANISHIGA OLIB KELUVCHI OMILLAR VA ULARNING OLDINI OLISH USULLARI - Razzakov Nabijon Alijonovich; Mexmonov Omonillo Abdulgʻani oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annnotatsiya: Yurak-qon tomir kasalliklari bugungi kunda insoniyat salomatligiga eng katta tahdid solayotgan global muammolar qatorida turadi. Bu kasalliklar aholining turli yosh, jins va ijtimoiy qatlamlari orasida keng tarqalib, o‘lim va nogironlikning asosiy sabablariga aylanib borayotgani tashvishli holatdir. Yurak hamda qon tomirlarining tuzilishi va faoliyatini izdan chiqaruvchi har qanday salbiy o‘zgarish umumiy organizm holatiga kuchli ta’sir ko‘rsatadi. Zamonaviy tibbiyot yurak-qon tomir tizimi kasalliklari rivojlanishiga olib keluvchi omillarni o‘rganib, ularni kamaytirish, kasalliklarning oldini olish va erta aniqlash yo‘llarini izlaydi.