EMOTSIONAL INTELEKT VA UNING SHAXS RIVOJIDAGI O’RNI - Ne’matjonova Ruxshona Rustam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada emotsional intellekt tushunchasi, uning tarkibiy komponentlari hamda shaxs rivojlanishidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Emotsional intellektning shaxsning ijtimoiy moslashuvi, kommunikativ kompetensiyasi, kasbiy muvaffaqiyati va psixologik barqarorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, talabalik davrida emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari va usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari emotsional intellekt shaxs kamolotining muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.