DEFEKTOLOGIYA SOHASINING BUGUNGI KUNDA JAMIYAT HAYOTIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Meliqo‘ziyev Abdurahmon Qahramonjon o‘g‘li; Boymirzayeva Nazira Maxammatvali qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya: Ushbu maqolada defektologiya sohasining zamonaviy jamiyat hayotidagi o‘rni, uning asosiy vazifalari va ahamiyati yoritilgan. Unda rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan bolalarni erta aniqlash, ularga korreksion-pedagogik yordam ko‘rsatish, inklyuziv ta’limni qo‘llab-quvvatlash va oila bilan ishlash jarayonlarining mazmuni ochib beriladi. Shuningdek, defektologiya insonparvar jamiyat barpo etish, ta’lim sifatini oshirish, ijtimoiy-iqtisodiy muammolarni kamaytirish va psixologik barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi