XVII ASRDA BUXORO VA XIVA XONLIKLARI O‘RTASIDAGI IJTIMOIY- MADANIY INTEGRATSIYA VA SULOLAVIY ALOQALAR - Rabbimova Umida Norkulovna; Haqqulov Mehriddin Yunus o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada XVII asrda Markaziy Osiyoning ikki yirik davlati – Buxoro va Xiva xonliklari o‘rtasidagi ijtimoiy-madaniy va sulolaviy munosabatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda siyosiy ixtiloflar fonida xalqlar o‘rtasidagi madaniy mushtaraklik, ilm-fan almashinuvi va savdo aloqalarining barqarorligi masalalari yoritilgan. Shuningdek, sulolaviy nikohlarning diplomatik ahamiyati tarixiy manbalar asosida ko‘rsatib berilgan.