MAKTAB OʻQUVCHILARINI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHDA AMALIYOTCHI PSIXOLOGNING MUHIM VAZIFALARI - Mamatova Extiborxon Sotimxonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarini kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonida amaliyotchi psixologning o‘rni, vazifalari hamda psixologik yondashuvlari yoritiladi. O‘quvchilarning qiziqishlari, qobiliyatlari va individual xususiyatlarini aniqlash, kasb tanlashga tayyorlash, ongli kasbiy yo‘nalish berish jarayonining nazariy va amaliy asoslari tahlil etiladi. Shuningdek, maktab, oila va jamiyat hamkorligining ahamiyati ham ko‘rsatib beriladi.