РАЗВИТИЕ УСТНОЙ РЕЧИ СТУДЕНТОВ НА УРОКАХ РУССКОГО ЯЗЫКА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОММУНИКАТИВНОГО ПОДХОДА - Кибриева Мухлиса Хасановна (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada rus tili darslarida talabalarning og‘zaki nutqini rivojlantirishda kommunikativ yondashuvning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, kommunikativ yondashuv talabalarning tilni amaliy muloqot vositasi sifatida qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirish, nutq madaniyatini rivojlantirish va ijtimoiy hamkorlik ko‘nikmalarini mustahkamlashda samarali vosita hisoblanadi. Shuningdek, maqolada metodik tavsiyalar, interaktiv mashqlar, rolli o‘yinlar, situatsion vazifalar va baholash tizimi orqali og‘zaki nutqni rivojlantirishning amaliy yo‘llari ko‘rsatildi.