KORPORATIV MOLIYANING NAZARIY VA HUQUQIY ASOSLARI - TEMIROVA DILDORA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Korporativ moliya bugungi kunda zamonaviy iqtisodiy hayotning eng muhim va ajralmas sohalaridan biri sanaladi. Bu ta’rif mas’uliyati va ahamiyati yuqori hisoblanadigan moliyaviy boshqaruv jarayonlarini o‘z ichiga oladi. Xususan, u korporatsiyalar darajasida moliyaviy resurslarni shakllantirish, samarali taqsimlash va foydalanishni tashkil etuvchi nazariyalar, tamoyillar, qonun-qoidalar majmuasini ifodalaydi. Korporativ moliyaning zamonaviy ko‘rinishi kompaniyalarda barqaror rivojlanishga, moliyaviy baraka va taraqqiyotga erishishni ta’minlovchi asosiy omillardan biri hisoblanadi. Bu esa, tabiiy ravishda, mazkur soha uchun alohida nazariy asoslar va puxta huquqiy tartiblarni ishlab chiqishni talab etadi.