OLIY TA’LIMDA MUTAXASSISLIK FANLARI METODIKASINI INNOVATSION O‘QITISHDA EKOLOGIK VA BARQAROR RIVOJLANISH TAMOYILLARINI QO‘LLASH (BARQAROR TA’LIM VA INNOVATSIYALARNI BIRLASHTIRISH) - Ahmadova Nigora Komiljonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida mutaxassislik fanlarini innovatsion yondashuvlar asosida o‘qitishda ekologik va barqaror rivojlanish tamoyillarini integratsiya qilish masalalari yoritiladi. Shuningdek, barqaror ta’lim konsepsiyasining nazariy asoslari, amaliy mexanizmlari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. Oliy ta’lim jarayonida ekologik tafakkurni shakllantirish, talabalarning mas’uliyatli fuqarolik pozitsiyasini rivojlantirish va kasbiy kompetensiyalarni barqarorlik tamoyillari asosida takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.