OʻSMIRLIK DAVRIDA PSIXOLOGIK QIYINCHILIKLAR YUZAGA KELISHI VA BARTARAF ETISHNING MUHIM VAZIFALARI - Jumanova Mashhura Yunus qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur mavzuda o‘smirlik davrida uchraydigan psixologik qiyinchiliklarning kelib chiqish sabablari, ularning shaxs rivojiga ta’siri hamda ularni bartaraf etishning muhim yo‘nalishlari yoritiladi. O‘smirning emotsional holati, ijtimoiy moslashuvi, o‘zini anglash jarayoni va atrof-muhit ta’siri psixologik qiyinchiliklarning yuzaga kelishida asosiy omil sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, ota-ona, o‘qituvchi va psixolog hamkorligida olib boriladigan profilaktik hamda korreksion ishlarning ahamiyati ochib beriladi.