RINOPLASTIKA TIBBIY XIZMAT KO‘RSATISH SHARTNOMASINING O‘ZIGA XOSLIKLARI - Abdullayev Jamshid Djamilovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada rinoplastika tibbiy xizmat ko‘rsatish shartnomasining huquqiy tabiati, uning obyekti va subyektlari, shuningdek, mazmuni hamda boshqa shartnomalardan farqlovchi o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi Fuqarolik kodeksi va boshqa sohaviy qonunchilik hujjatlari asosida rinoplastika tibbiy xizmatlarining shartnomaviy asosda ko‘rsatilishi, tomonlarning huquq va majburiyatlari, shifokorlarning axloqiy va huquqiy javobgarligi masalalari yoritilgan. Rinoplastika tibbiy xizmat ko‘rsatish shartnomasi oldindan aniq kafolatlangan natijaga emas, balki malakali tibbiy harakatga asoslanganligi, tibbiy sir va etik tamoyillarning o‘rni alohida ko‘rib chiqilgan. Maqola rinoplastika sohasidagi huquqiy munosabatlarni ilmiy tahlil qilish, shuningdek tibbiy amaliyotiga oid shartnomaviy yondashuvlarni chuqur o‘rganish uchun xizmat qiladi.