RAQAMLI TEXNALOGIYALARNING KUNDALIK HAYOTIMIZDAGI O’RNI - Babakulov Bekzod Mamatkulovich; Komilova Oydina Farhod qizi; Quvondiqova Mahliyo G’iyosiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada texnalogiyalarning bizning hayotimizda naqdar muhim ekanligini yoritib o’tamiz . Bugungi kundagi hayotimizni internetsiz tasavvur qila olmaymiz chunki internet hayotimizning ajralmas bir bo’lagiga aylandi desak adashmagan bo’lamiz. Raqamli texnalogiyalar nafaqat hayotizga ta’lim, sanoat va aloqa sohalarigacha yetib bordi. Raqamli texnalogiyalar rivojlangani sari inson hayoti yengillashib bormoqda jismoniy harakat kamayib aqlliy mehnat yanada o’smoqda. Internet, mobil qurilmalar, sun’iy intellekt, raqamli ta’lim vositalari va raqamli iqtisodiyot kabi sohalarda juda keng qo’llanilmoqda.