AXBOROT TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA SODIR ETILAYOTGAN JINOYATLARGA QARSHI KURASHISHNING ZAMONAVIY ISTIQBOLLARI - Hoshimov Ulug’bek Muhiddin o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga kelayotgan xavf-xatarlar, sun’iy intellekt, “katta ma’lumotlar” (Big Data), blokcheyn va biometrik identifikatsiya texnologiyalaridan foydalanish orqali jinoyatlarning oldini olish hamda ularni fosh etish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, xalqaro hamkorlikni kuchaytirish, milliy qonunchilikni takomillashtirish, kiberxavfsizlik madaniyatini oshirish va profilaktik chora-tadbirlarni samarali tashkil etishning ahamiyati asoslab beriladi.