IMMUNITET VA UNING TURLARI - Bobomurodova Mashhura Bobomurod qizi; Muxtarova Mexriniso Valisher qizi; Baratova Gulshirin Ulug’bek qizi; Ismoilov Komil Tuyg’unovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Inson organizmini immun tizimi boshqaradi, organizmning sog’lom bo’lishi ham immunitetga bog’liq. Shuning uchun ham immunitetni doimo kuchli holda saqlash lozim. Ayniqsa, hozirgi kunda ko’plab kasalliklar yosharib bormoqda, jumladan, qandli diabet, OITS, virusli va bakteriyali kasalliklar. Ushbu kasalliklarni rivojlanishini oldini olish esa immunitetning vazifasiga kiradi. Immunitet, uning turlari va hosil bo’lish yo’llarini o’rganib barcha kasalliklarini davosini topish osonlashadi. Bundan tashqari inson organizmini immune tizimi boshqaradi