OOGENEZ VA SPERMATOGENEZDA MEYOZ JARAYONNING ASOSIY FARQLARI - Matkarimova Gulnoz Maqsudjanovna; Nurzodbekova Yasmina Nurzodbekovna; Ròziyeva Sabrina Xayrullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada oogenez va spermatogenezda meyoz jarayonining farqlari tahlil qilingan.Meyoz jarayoni har ikkala jinsiy hujayrada haploid gametalar hosil qilishda muhim ahamiyatga ega, ammo davomiyligi, hujayra hajmi, resurs taqsimoti va yakuniy natija jihatidan sezilarli farqlar mavjud. Oogenezda bir katta tuxum va uchta polar hujayra hosil bo’lsa, spermatogenezda to’rt teng va fao1 spermatozoidlar shakllanadi. Shu bilan birga, oogenezda meyoz uzoq vaqt davomida to xtab turishi mumkin, spermatogenez esa uzluksiz va tez kechadi.