YARIMO‘TKAZGICHLAR VA ULARNING METALLARDAN FARQI. YARIMO‘TKAZGICHLARNING ELEKTR O‘TKAZUVCHANLIGI - Axmedjonova Sojida Alisherovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Maqolada yarimo‘tkazgichlarning fizik xossalari, ularning metallardan farqlari va elektr o‘tkazuvchanlik mexanizmi tahlil qilingan. Yarimo‘tkazgichlarning elektr xossalarining harorat, yorug‘lik va aralashmalarga bog‘liqligi ilmiy asosda yoritilgan. Shu bilan birga, n-tip va p-tip yarimo‘tkazgichlarning ishlash prinsipi va texnikadagi amaliy ahamiyati ta’kidlangan.