SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA RAQAMLI SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Ubaydullayeva Durdonaxon Ma’rufjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida raqamli savodxonlikni rivojlantirishda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim tizimini takomillashtirish, o‘quvchilarning raqamli kompetensiyalarini shakllantirish hamda individual ta’lim trayektoriyalarini yaratishda sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda sun’iy intellekt asosidagi ta’lim platformalari, adaptiv o‘qitish tizimlari va aqlli raqamli vositalarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt texnologiyalarini ta’lim tizimiga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, axborot bilan ishlash va raqamli muhitda faoliyat yuritish kompetensiyalarini rivojlantirish imkonini berishini ko‘rsatadi.