ARAB TILINING O’ZBEK TILIGA LEKSIK TASIRI: TARIXIY VA ZAMONAVIY KO’RINISHLARI - Nuriddinova Chexroza Shuxrat qizi; Baxtiyarova Fotimaxon Sodiqovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tilining o‘zbek tiliga leksik ta’siri tarixiy va zamonaviy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Islom dinining tarqalishi natijasida arabcha so‘zlar o‘zbek tiliga chuqur singib ketgani, ayniqsa diniy, ilmiy, huquqiy va madaniy sohalarda keng ishlatilgani yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy davrda arab davlatlari bilan iqtisodiy va madaniy aloqalarning kuchayishi natijasida yangi arabcha terminlar tilimizga kirib kelayotgani haqida fikr yuritiladi. Arabcha leksik elementlarning ijobiy va salbiy ta’sirlari ham tahlil qilinadi.