INGLIZ TILI LEKSIKASIDA AMERIKANIZMLARNING O‘RNI VA RIVOJLANISH DINAMIKASI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilidagi amerikanizmlar (ya’ni amerikaliklar tilida paydo bo’ladi, keyingi umumiy ingliz tilida keng qo’llanila bo’lgan so’z va iboralar)ning tarixiy, lug’atviy ishlari va rivojlanish tendentsiyalarini aniqlash. Amerika Qoʻshma Shtatlarining siyosiy, jismoniy va madaniy nufuzi ortilishiga olib keldi. Maqolada amerikanizmlarning asoslariy turlari, moddiy-tarixiy asoslari va zamonaviy global kommunikatsiyadagi o’zini ko’rsatadi.