RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI - Nilufar Qilicheva Gulmurot qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqamli iqtisodiyotda inson kapitalining o‘rni va uni rivojlantirish mexanizmlari nazariy hamda amaliy nuqtai nazardan yoritiladi. Inson kapitali ta’lim, sog‘liq, raqamli ko‘nikmalar, innovatsion faollik va institutsional muhit kabi omillarning yig‘indisi sifatida talqin qilinadi.Raqamli transformatsiya sharoitida mehnat bozori tuzilmasi, kasbiy ko`nikmalarning yangilanish tezligi, platforma iqtisodiyoti va masofaviy ishlash modeli ta`sirining kuchayishi ko`rsatib beriladi. Muallif konseptual-analitik yondashuv, taqqoslash va tizimli tahlil asosida inson kapitalini raqamli ko`rsatkichlar bilan birga baholash uchun amaliy ramka (indikatorlar majmuasi), siyosiy choralar to`plami va bosqichma-bosqich “yo`l xaritasi” taklif qiladi.