OʻZBEKISTONDA IJTIMOIY HIMOYA AGENTLIGINING NOGIRONLIGI BOʻLGAN XOTIN-QIZLAR UCHUN TAʼLIM VA SPORT YOʻNALISHLARIDA YARATILADIGAN KENG IMKONIYATLARI - Ruziyeva Dilnoza Muxtorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Ijtimoiy himoya agentligi tomonidan nogironligi boʻlgan xotin-qizlar uchun taʼlim va sport sohalarida yaratilayotgan imkoniyatlar tahlil qilingan. Tadqiqotda Oʻzbekiston Respublikasi Prezidentining tegishli farmon va qarorlari, normativ-huquqiy hujjatlar hamda adabiyotlar tahlili asosida amalga oshirilgan islohotlar koʻrib chiqilgan. Maqolada nogironligi boʻlgan xotin-qizlarning jamiyatdagi faol ishtirokini taʼminlash, ularning taʼlim olishi, kasb egallashi va sport sohasida oʻz salohiyatini roʻyobga chiqarishi uchun yaratilgan shart- sharoitlar yoritilgan.