O‘ZBEK TILIDA NUTQ MADANIYATI VA STILISTIKA MASALALARI - Alpanova Shirinxon Xakimovna; Anvarjonova Sa'diya Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek tilida nutq madaniyati va stilistika masalalari yoritiladi. Til madaniyati insonning ma’naviy kamoloti va ijtimoiy mavqeini belgilovchi muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, stilistika nutqiy uslublarning nazariy asoslarini tahlil qilish orqali til imkoniyatlarini kengaytirish va to‘g‘ri qo‘llash muammolari ko‘rib chiqiladi. Maqolada mavzuga oid ilmiy adabiyotlar tahlili, metodik yondashuvlar hamda natijaviy xulosalar berilgan.