“TIKUVCHILIK ORQALI AYOLLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISH VA IJTIMOIY-IQTISODIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI” - Farmonova Fotima (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada tikuvchilik sohasi orqali ayollar tadbirkorligini rivojlantirish hamda tikuvchilik sexlarining ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Unda ayollar bandligini ta’minlash, oilaviy daromadni oshirish, hududlarda yangi ish o‘rinlari yaratish jarayonida tikuvchilikning muhim roli yoritilgan. Shuningdek, tikuvchilik sohasi ayollarning iqtisodiy mustaqilligini mustahkamlash, kichik biznes va oilaviy korxonalarni rivojlantirishda samarali yo‘nalish sifatida ko‘rib chiqiladi. Davlat tomonidan tadbirkor ayollarni qo‘llab-quvvatlash choralari va sohaning istiqbollari ham tahlil etilgan.