TIKUVCHILIKDA EKOLOGIK BARQARORLIK: QAYTA ISHLANGAN MATOLARDAN FOYDALANISH VA EKOTEXNOLOGIYALAR ASOSIDA KIYIM ISHLAB CHIQARISH - Jo'rayeva Xafiza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada tikuvchilik sohasida ekologik barqarorlikni ta’minlash masalalari yoritilgan. Unda qayta ishlangan matolardan foydalanishning afzalliklari, chiqindilarni kamaytirish va resurslarni tejash imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, ekotexnologiyalar asosida kiyim ishlab chiqarish jarayonida organik tolalardan foydalanish, tabiiy bo‘yoqlar bilan rang berish va energiya tejamkor usullarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada ekologik barqaror tikuvchilikning ijtimoiy-iqtisodiy samaralari hamda barqaror moda industriyasini rivojlantirish istiqbollari yoritilgan.