ИҚТИСОДИЙ ЎСИШДА ДАВЛАТ БЮДЖЕТИ ВА СОЛИҚ ТИЗИМИНИНГ СТРАТЕГИК АҲАМИЯТИ - Саримов Шахбозали Соатали ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу тадқиқотда иқтисодий ўсиш жараёнида давлат бюджети ва солиқ тизимининг ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинади. Давлат бюджети орқали иқтисодий барқарорликни таъминлаш, инфратузилмани ривожлантириш ва аҳоли фаровонлигини оширишдаги таъсири кўриб чиқилади. Шу билан бирга, солиқ тизимининг самарадорлиги ва унинг иқтисодий ўсишга таъсир этувчи омил сифатидаги роли ўрганилади. Тадқиқотда давлат молиявий сиёсатининг стратегик йўналишлари ҳамда бюджет-ҳарajatлар ва солиқ йиғимлари ўртасидаги мутаносибликни таъминлаш масалаларига эътибор қаратилган.